مشاوره حقوقی وکیل دات کام

مشاوره حقوقی وکیل دات کام برترین سامانه مشاوره حقوقی کشور در تمامی زمینه های حقوقی آماده خدمت رسانی به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین می باشد.

مشاوره حقوقی وکیل دات کام

مشاوره حقوقی وکیل دات کام برترین سامانه مشاوره حقوقی کشور در تمامی زمینه های حقوقی آماده خدمت رسانی به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین می باشد.

استراق سمع

استراق سمع در چه زمان هایی جرم محسوب می‌شود؟ همه ما ‌انسان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها دارای حریم خصوصی هستیم و افراد موظفند که به حریم خصوصی ما احترام بگذارند و در عوض ما نیز نباید به حریم خصوصی هیچ فردی تعرض نکنیم. حریم خصوصی هر فرد جزو مواردی است که در قانون نیز به رسمیت شناخته شده است و قوانینی در خصوص آن وضع گردیده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. ‌اما در برخی موارد دیده ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود که افراد به حریم خصوصی دیگران احترام ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمی‌گذارند که در این صورت قانونگذار مجازاتی را برای اینگونه افراد در نظر خواهد گرفت. در ادامه قصد داریم در مورد جرم شنود و استراق سمع توضیحات مفصلی را در اختیارتان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ قرار دهیم، با ما همراه باشید.

منبع: استراق سمع

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

جرم شنود و استراق سمع چیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

همانطور که در بالا گفته شد همه انسان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها دارای حریم خصوصی بوده و ما موظف هستیم به حریم خصوصی یکدیگر احترام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بگذاریم. با وجود اینکه احترام به حریم خصوصی افراد دارای جایگاه قانونی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد اما بازهم برخی از افراد به این مورد توجه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمی‌کنند. شنود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و استراق سمع یکی از همین موارد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد که جرم محسوب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

جرم شنود به معنای گوش سپردن پنهانی به سخنان افراد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد که نه‌ تنها جرم محسوب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود بلکه دارای مجازات قانونی نیز ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد. برای مثال فردی گوشی تلفن دیگری را هک ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند و به پیام‌های او دسترسی پیدا ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند و یا اینکه مکالمات تلفنی او را گوش ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌دهد یا به داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سری او دسترسی پیدا ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند که در این‌ صورت جرم استراق سمع اتفاق افتاده و فردی که به حریم شخصی او تعرض شده ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌تواند از مجرم شکایت کند و خواهان مجازات او شود.

برای اطلاع از اعتبار وویس در دادگاه کلیک کنید.

شنود قانونی و غیر قانونی

شنود و استراق سمع دو نوع قانونی و غیر قانونی دارد. با وجود اینکه شنود پنهانی سخنان دیگران جرم است اما قانونگذار شرایطی را مطرح نموده که در آن صورت شنود و استراق سمع قانونی به حساب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌آید و جرم تلقی نخواهد شد.

در صورتی که استراق سمع برای احقاق حقوق افراد و به دستور قاضی صورت بگیرد جرم به حساب نخواهد آمد. همچنین اگر وقوع این جرم به امنیت کشور مربوط شود و فرد برای حفظ امنیت کشور این عمل را مرتکب شود استراق سمع او جرم نبوده و مجازات ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمی‌شود.

استراق سمع غیر قانونی نیز به معنای گوش سپردن پنهانی به سخنان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دیگران ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد که بارز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین نمود آن ‌کنترل تلفن فرد و گوش سپردن به مکالمات او و رسانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مورد استفاده او از طریق‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ راه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مخابراتی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد که در این صورت جرم محسوب شده و فرد مجازات ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود زیرا او هیچ کدام از دو دلیل موجه و قانونی بالا را برای انجام این کار نداشته است.

برای آشنایی با پیامدهای جرم نصب ردیاب در ماشین کلیک کنید.

مجازات جرم استراق سمع چیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

از آنجایی که استراق سمع یا شنود جرم تلقی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود قانونگذار مجازات ویژه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای را برای آن در نظر گرفته است که شامل حال مجرمین شده و به شرح زیر است:

  • شنیدن محتوا‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سری در حال انتقال افراد، تحصیل داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مذکور، دسترسی به داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مذکور مثل کنترل داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مخابراتی تلفن فرد و گوش سپردن به مکالمات او جرم تلقی شده و مجازات آن نیز حبس از یک تا سه سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا شصت میلیون ریال ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشد و حتی ممکن‌ است مجرم هم به حبس و هم پرداخت جزای نقدی محکوم شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص استر‌اق سمع، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون استر‌اق سمع پاسخ دهند.



سوالات متداول

شنیدن مکالمات تلفنی افراد به صورت پنهانی جرم است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

بله جرم بوده و استراق سمع نام دارد و همچنین مجازات در پی خواهد داشت.

مجازات حبس جرم شنود چقدر است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

مجازات حبس جرم شنود از یک تا سه سال خواهد بود.


منبع: استراق سمع

فرار متهم

فرار متهم چه پیامدهایی داره؟ هرگاه فردی در جامعه بر خلاف قوانین عمل کند مجرم است و طبق قانون ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌بایست مجازات شود. افرادی که مرتکب جرم ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند اغلب تمام تلاش خود را ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کنند تا مجازات نشوند و یا اینکه در مجازات آن‌ها تخفیف داده شود. حتی در برخی موارد فرد سعی ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند فرار کند یا مخفی شود تا از بند محاکمه و مجازات رهایی یابد. در ادامه قصد داریم در مورد مجازات مخفی کردن ‌یا فرار متهم و مجرم توضیحات کامل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تری را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

منبع: فرار متهم

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

جرم مخفی کردن یا کمک به فرار مجرم یا متهم

مخفی کردن یا کمک به فرار‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مجرم و متهم جرم به حساب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌آید و هر فردی که مرتکب این جرم‌ شود با توجه به نوع جرم متهم یا مجرم مجازات خواهد شد. مخفی کردن یا کمک به فرار مجرم و متهم به این معناست که فرد به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مجرمی که‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حکم محکومیت او صادر شده و دستگیر شده است و یا اینکه فرار نموده کمک کند تا مخفی شود یا موجب فرار او شود و یا اینکه به فردی که متهم به ارتکاب جرم است و دستور دستگیری او صادر شده است‌ کمک کند که مخفی شود و یا فرار نماید. لازم به ذکر است‌ که تهیه کردن وسایل فرار مجرم و متهم نیز جرم است و مرتکب طبق قانون مجازات ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

برای آشنایی با پیامدهای فرار نیروی انتظامی کلیک کنید.

مجازات عامل فرار متهم

همانطور که در بالا گفته شد مجازات فردی که به فراری دادن یا مخفی کردن متهم کمک ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌کند با توجه به نوع جرم و مجازات فرد متهم معین ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود. مجازات فراری دادن یا مخفی کردن متهم به شرح زیر است:

  • اگر مرتکب محکوم به اعدام یا حبس دائم باشد فردی که به ‌او کمک نموده یا او را مخفی کرده به حبس از یک‌ تا سه سال محکوم خواهد شد.
  • اگر مجازات مرتکب حبس دائم یا متهم به ارتکاب جرمی باشد که مجازات آن اعدام است فردی که در فرار و مخفی شدن به او کمک نموده است به حبس تادیبی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از شش ماه تا دو سال محکوم ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.
  • در دیگر موارد نیز مجازات فردی که به فراری دادن متهم کمک کرده است از سه ماه تا یک ‌سال حبس تادیبی خواهد بود.

مجازات کمک به فرار و مخفی کردن مجرم چیست ؟

مجرم کسی است که مرتکب جر‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌ شده و حکم محکومیت او نیز توسط دادگاه صادر گردیده است.‌ هرکس که برای مخفی نمودن مجرم منزلش را در اختیار او بگذارد و با عالم بودن بر اینکه او مجرم است برای رهایی از بند محاکمه به او کمک کند، دلایل اثبات جرم او را مخفی کند، برای آزادی او دلایلی را در دادگاه ارائه کند که خود ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌داند جعلی بوده و صحت ندارند و وسایل فرار او را تهیه کند مجرم است و مجازات او به شرح زیر خواهد بود:

  • چنانچه فرد فراری محکوم به اعدام، رجم و قطع ید باشد فردی که در فرار و مخفی شدن به او کمک کرده است به حبس تادیبی از یک تا سه سال محکوم خواهد شد.
  • افرادی که در فرار یا اخفای محکومان به حبس دائمی، یا متهمان به جرایمی که مجازات اعدام دارد، مساعدت می‌نمایند به شش ماه الی دو سال حبس محکوم می‌گردند.
  • در دیگر موارد فردی که به فرار و مخفی شدن مجرم کمک کند به حبس تادیبی از یک ماه تا یک سال محکوم ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شود.

برای اطلاع از نحوه دریافت تخفیف در دادگاه نظامی کلیک کنید.

آیا مجازات فراری دادن و مخفی کردن مجرم و متهم شامل همه افراد می‌شود ؟

با وجود اینکه فراری دادن و مخفی کردن مجرم و متهم جرم به شمار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌آید اما بازهم قانونگذار شرایطی را مطرح نموده که طبق این شرایط برخی افراد برای فراری دادن و مخفی کردن مجرم مجازات می‌شوند اما مقدار مجازات ایشان از نصف حداکثر مجازات تعیین شده تجاوز نخواهد کرد. این افراد به شرح زیر ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌باشند:

  • زن و شوهر حتی اگر از یکدیگر جدا شده و مطلقه باشند.
  • پدر و مادر مجرم یا متهم و اجداد او.
  • فرزندان مجرم و متهم.
  • تمامی افرادی که مرتکب از اقارب درجه اول ایشان است.
  • خواهران و برادران مجرم.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص فرار متهم، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون فرار متهم پاسخ دهند.


سوالات متداول

آیا فراهم کردن وسایل فرار برای مجرم جرم است ؟

بله زیرا در این صورت به فرار مجرم کمک شده است.

خواهران و برادران مجرم نیز برای فراری دادن یا مخفی کردن ‌او مجازات ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌می‌شوند ؟

بله ولی میزان مجازاتشان کمتر خواهد بود که در متن مقاله توضیحات کامل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر آمده است.


منبع: فرار متهم

زنای محصنه

زنای محصنه یعنی چه؟ در تمام کشور‌های جهان برای ایجاد رابطه میان زنان و مردان قوانین‌ به خصوصی وضع گردیده‌اند. زنان و مردان برای برقراری ارتباط می‌بایست برخی قوانین را رعایت کنند. رابطه جنسی میان زن و مرد یکی از مواردی است که قانونگذار قوانین به خصوصی را برای آن وضع کرده است و جزو موارد حساس در جامعه و قانون کشور ما به حساب می‌آید. در ادامه قصد داریم در خصوص زنای محصنه توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: زنای محصنه

زنای محصنه چیست‌ ؟

همانطور که در بالا گفته شد رابطه میان زن و مرد می‌بایست در چارچوب خاص خود شکل بگیرد. برخی از زنان و مردان مرتکب جرم زنا می‌شوند. زنا به معنای برقراری رابطه جنسی میان زن و مردی است که میان آن‌ها عقله زوجیت وجود ندارد. زنا انواع مختلفی دارد که یکی از آن‌ها ز‌نای محصنه می‌باشد. ز‌نای محصنه به معنای ایجاد رابطه جنسی میان‌ زن و مردی است که هردو یا یکی از آن‌ها دارای همسر‌ بوده و متاهل باشند.‌ اگر‌ زنی که دارای شوهر است اقدام به برقراری رابطه جنسی با مرد‌ دیگری کند می‌توان گفت که مرتکب ز‌نای محصنه شده است.

همچنین اگر مردی که همسر دارد با زن دیگری رابطه جنسی برقرار کند مرتکب جرم ز‌نای محصنه ‌شده است. قانونگذار برای این جرم مجازات سختی را در نظر گرفته است زیرا ز‌نای محصنه در صورتی رخ داده که فرد مجرم می‌توانسته با همسر خود اقدام به برقراری رابطه جنسی نماید اما با این وجود مرتکب ز‌نای محصنه شده است.

برای آشنایی با انواع زنا کلیک کنید.

در چه مواردی رابطه جنسی میان زن و مرد متاهل زنای محصنه نیست‌ ؟

با وجود اینکه ز‌نای میان زن و مرد متاهل ز‌نای محصنه نام گرفته است اما در برخی موارد ممکن است به ارتکاب این جرم ز‌نای محصنه گفته نشود.‌ در صورتی که زنا میان زن و مردی انجام شود که به هر دلیلی قادر به برقراری رابطه جنسی با همسر خود نباشند‌ ز‌نای آن‌ها محصنه نخواهد بود.

مجازات زنای محصنه

مطابق قانون هر فردی که مرتکب جرم ز‌نای محصنه شده باشد دچار مجازات سختی خواهد شد. مجازات ز‌نای محصنه به سه حالت زیر می‌باشد.

برای آشنایی با شرایط و مجازات زنای غیر محصنه کلیک کنید.

  • در ابتدا مرتکبین ز‌نای محصنه می‌بایست رجم شوند. رجم به معنای سنگسار کردن می‌باشد. مرتکبین در صورتی سنگسار می‌شوند که جرم آن‌ها اثبات شده باشد.
  • چنانچه به دلایلی که قاضی تشخیص دهد امکان سنگسار وجود نداشته باشد مجرمین ز‌نای‌ محصنه به اعدام محکوم خواهند شد.
  • در حالت سوم قانونگذار پیش بینی کرده است که اگر دو مجازات بالا برای مجرمین قابل اجرا نبودند مجازات مجرمین صد ضربه شلاق خواهد بود.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.


برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص زنا‌ی محصنه، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون زنا‌ی محصنه پاسخ دهند.



سوالات متداول

مجازات اولیه در خصوص ز‌نای محصنه چیست‌ ؟

اولین مجازاتی که شامل حال مجرمین ز‌نای‌ محصنه می‌شوند سنگسار می‌باشد.

اگر زن و مرد مجرم‌ قادر به برقراری رابطه با همسر خود نبوده باشند تکلیف چیست‌ ؟

در این صورت ز‌نای آن‌ها محصنه نخواهد بود که توضیحات کامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.

کمترین میزان مجازات برای ز‌نای محصنه چیست‌ ؟

کمترین میزان مجازات برای ز‌نای محصنه صد ضربه شلاق می‌باشد که توضیحات کامل‌‌تر در متن مقاله آمده است.


منبع: زنای محصنه

جعل هویت در فضای مجازی چیست و چرا باید اجتناب کنیم

جعل هویت در فضا مجازی چه پیامدهایی دارد؟ این روزها در میان مردم جامعه استفاده از فضای مجازی برای انجام امور روزمره، بسیار عادی شده است. اما اگر حضور در فضای مجازی بدون مراقب و با سهل‌انگاری باشد. برای کاربران فضای مجازی و اینترنت پیامدهای ناگواری را به دنبال می‌آورد. یکی از پیامدهای مخرب در صورت استفاده سهل‌انگارانه و بدون مراقبت از فضای مجازی؛ جعل هویت کاربران اینترنتی است. در ادامه این مطلب قصد داریم به مسئله سوءاستفاده از نام افراد و جعل هویت در فضای مجازی بپردازیم.

منبع: جعل هویت در فضای مجازی چیست و چرا باید اجتناب کنیم

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

جعل هویت در فضای مجازی چیست ؟

مقصود از جعل هویت در فضای مجازی این است. که فردی خود را جای شخص حقیقی دیگری جا بزند و از نام و اطلاعات شخصی وی استفاده کند. اطلاعات شخصی یک فرد شامل نام و نام خانوادگی، اثرانگشت و کلیه مواردی می‌شود که یک فرد را از دیگری متمایز می‌نماید. این اطلاعات و ویژگی‌ها هویت یک فرد را می‌سازند. به این ترتیب اگر فردی در فضای مجازی با هویت یک کاربر دیگر، فعالیت نماید درواقع هویت کاربر اینترنتی را جعل نموده است.

به این نکته توجه داشته باشید که تعداد زیادی از افراد در فضای مجازی با اسم مستعار یا جعلی فعالیت می‌نمایند. این عمل جعل هویت محسوب نمی‌شود. تنها زمانی که یک فرد از نام و نام خانوادگی یا تصویر یک شخص دیگر بدون اجازه او استفاده نماید و وانمود کند که آن شخص است.

در این صورت جعل هویت در فضای مجازی رخ می‌دهد که جرم محسوب می‌شود. البته جعل به روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد. جعل هویت می‌تواند به صورت حضوری، آنلاین یا تلفنی انجام شود. به هر صورت اگر جعل هویت به موقع تشخیص داده نشود. پیامدهای ناگواری برای صاحب اصلی هویت به دنبال می‌آورد.

برای پیگیری شکایت از طریق پلیس فتا کلیک کنید.

جرم و مجازات جعل هویت در فضای مجازی

عمل جعل هویت در فضای مجازی مطابق قانون ایران جرم به‌حساب می‌آید و مجازات دارد. همان‌طور که گفتیم جعل هویت یعنی فردی خودش را فرد دیگری جا بزند و از اطلاعات هویتی وی استفاده کند. هنگامی که با استفاده از هویت دیگران مطالبی را به‌جای آن‌ها در فضای مجازی به انتشار بگذارند. و به این طریق با آبرو و حیثیت افراد بازی کنند یا اخبار و شایعه‌های جعلی پخش نمایند. یا اینکه با استفاده از هویت دیگران در فضای مجازی اقدام اخاذی از آَشنایان و دوستان فرد اصلی نمایند. اقدام مجرمانه انجام دادند و این عمل ایشان پیگرد قضایی دارد.

مسئله جعل هویت در فضای مجازی در قانون جرائم رایانه‌ای و در مواد متعددی ذکر و تعریف شده است. انواع مختلفی از جعل هویت در فضای مجازی وجود دارد که هر یک از آن‌ها قابل پیگرد قانونی است. و مرتکب محکوم به مجازات می‌شود.

قانون جرائم رایانه و جعل هویت در فضای مجازی

در قانون جرائم رایانه‌ای در موارد متعددی به مسئله جعل هویت در فضای مجازی و اینترنت اشاره می‌شود. مطابق ماده 744 قانون جرائم رایانه افرادی که از عنوان و مقام شخص دیگری استفاده کنند. و بدین ترتیب با ساخت تصاویر قلابی آبرو و حیثیت فرد را ببرند. محکوم به حبس به مدت 91 روز تا 2 سال می‌شوند. و یا به پرداخت 5 میلیون تا 40 میلیون تومان جریمه نقدی محکوم می‌گردند. همچنین در مواردی که جرم به شکل شدیدتری رخ دهد و آثار آن بیشتر باشد مرتکب به هر دو نوع مجازات محکوم خواهد شد.

علاوه بر ماده 744 در ماده 745 همین قانون آمده است. که اگر فردی تصاویر خصوصی یا خانوادگی شخص دیگر را بدون اخذ رضایت صاحب آن منتشر نماید. و این تصاویر را در دسترس افراد دیگر قرار دهد. به طوری که صاحب اصلی تصویر راضی نباشد و آبروی او به خطر بیافتد. آنگاه مجازات مرتکب حبس از 91 روز تا 2 سال می‌باشد. یا جریمه نقدی  از 5 میلیون تا 40 میلیون تومان خواهد بود. و همانند ماده قبل در برخی شرایط نیز هر دو مجازات برای مجرم تعیین می‌شود.

جعل هویت در اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی چیست ؟

عمل جعل هویت در اینستاگرام یا دیگر شبکه‌های اجتماعی یعنی یک فرد با اطلاعات هویتی و تصاویر یک شخص دیگر حساب کاربری بسازد. و از این طریق اقدام به اخاذی، سوءاستفاده یا انتشار اطلاعات خصوصی فرد نماید. همچنین ممکن است افرادی سوءاستفاده گر خود را به‌جای افراد مشهور بزنند. و از طریق به اعتبار و آبروی آن فرد خدشه وارد نمایند یا به این وسیله از دیگران اخاذی کنند. به هر صورت باید بدانید که جعل هویت در اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی جرم محسوب می‌شود.

بر اساس ماده 13 قانون جرائم رایانه‌ای اگر فردی حساب کاربری شخص دیگری را هک نماید. یا در شبکه‌های اجتماعی خودش را جای فرد دیگر بزند. و اقدام به اخاذی و دریافت پول از دیگران نماید. باید پول را به صاحبان آن برگرداند. و همچنین به حبس از 1 تا 5 سال محکوم می‌شود. و همچنین محکوم به پرداخت جریمه نقدی از 2 تا 10 میلیون تومان می‌گردد.

جلوگیری از جعل هویت در فضای مجازی

برای اینکه از جعل هویت خود توسط افراد سودجو پیشگیری نمایید بهتر است به این نکات توجه کنید:

اول؛ کلیک بر روی ایمیل‌هایی حاوی لینک ناشناس، ممنوع است. مگر زمانی که از هویت فرستنده یا صحت اطلاعات مطمئن باشید.

دوم؛ در مواقع خرید اینترنتی و انتقال پول به درگاه پرداخت دقت کنید و از صحت آن مطمئن شوید.

سوم؛ اطلاعات شخصی خود را تا حد ممکن در سایت‌ها و پیج‌های ناشناس وارد نکنید.

چهارم؛ برای حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی و اطلاعات شخصی خود رمز عبور مناسب انتخاب کنید. سعی کنید از رمز متفاوت برای هر یک از حساب‌های کاربری خود استفاده کنید.

پنجم؛ در صورتی که هرگونه پیام تهدیدآمیز دریافت نمودید بلافاصله آن را گزارش دهید.

ششم؛ با افرادی که در فضای مجازی با آن‌ها آشنا شدید. به راحتی صمیمی نشوید و به آن‌ها اعتماد نکنید. و اطلاعات خصوصی خود را در دسترس آن‌ها قرار ندهید.

برای دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.


سؤالات متداول

جعل هویت در فضای مجازی چیست ؟

اگر فردی خود را جای شخص حقیقی دیگری جا بزند و از نام و اطلاعات شخصی وی استفاده کند. به این ترتیب در فضای مجازی با هویت یک کاربر دیگر، فعالیت نماید درواقع هویت کاربر اینترنتی را جعل نموده است.

آیا جعل هویت در فضای مجازی جرم است و مجازات دارد ؟

بله جعل هویت در فضای مجازی انواع مختلفی دارد که جرم محسوب می‌شوند و متناسب با شدت جرم، مرتکب به مجازات‌های حبس یا جریمه نقدی و یا هردو محکوم می‌شود.


منبع: جعل هویت در فضای مجازی چیست و چرا باید اجتناب کنیم

پیگیری با شماره پرونده

پیگیری با شماره پرونده از کدام سامانه انجام می‌شود؟ امروزه میزان شکایات و تشکیل پرونده‌های قضایی در دادگاه‌ها بسیار بیشتر از سال‌های قبل شده است. با افزایش تعداد پرونده‌های قضایی رسیدگی به این پرونده‌ها بسیار سخت و زمان بر شده است. اما با تاسیس سامانه خدمات الکترونیک قضایی این مشکل به خوبی رفع گردیده است. در ادامه قصد داریم در مورد پیگیری پرونده قضایی با شماره پرونده از طریق سامانه خدمات الکترونیک قضایی توضیحات کامل‌‌‌تری را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

منبع: پیگیری با شماره پرونده

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

پیگیری پرونده‌های قضایی به صورت غیر حضوری

همانطور که گفتیم بررسی پرونده‌های قضایی و همچنین پیگیری آن‌ها کاری سخت و زمان بر است. به همین علت سامانه خدمات الکترونیک قضایی توسط دستگاه قضا تاسیس گردیده است تا افراد بتوانند امور حقوقی خود را از طریق همین سامانه به صورت غیر حضوری انجام دهند. پیگیری پرونده‌های قضایی نیز از جمله اموری است که می‌توان آن را به صورت غیر حضوری و از طریق همین سامانه به انجام رساند.

برخی از افراد تصور می‌کنند که ‌این سامانه تنها برای ثبت دادخواست، ارائه ابلاغیه و… مورد استفاده قرار می‌گیرد اما در این خصوص می‌بایست بگوییم هر فرد می‌تواند برای پیگیری پرونده قضایی خود نیز از این سامانه ‌کمک بگیرد و با طی کردن چندین مرحله می‌تواند در کوتاه‌‌‌ترین زمان ممکن پرونده قضایی خود را با استفاده از شماره پرونده‌اش پیگیری کند.

برای پیگیری پرونده قضایی با کد ملی کلیک کنید.

مراحل پیگیری پرونده قضایی با شماره پرونده

برای اینکه افراد بتوانند به صورت غیر حضوری پرونده قضایی خود را پیگیری کنند می‌بایست مراحل زیر را به انجام برسانند:

  • در ابتدا می‌بایست عبارت سامانه خدمات الکترونیک قضایی را در مرورگر خود سرچ کنید. عکس سپس وارد سامانه شوید و روی گزینه اطلاع رسانی با رمز پرونده کلیک نمایید.عکس
  • در مرحله بعدی دو کادر خالی وجود دارد که باید در آن‌ها کد ملی، رمز شخصی و شماره تلفن همراه خود را وارد کنید.عکس
  • در مرحله سوم برای شما پیامکی مبنی بر رمز شش رقمی موقت ارسال می‌شود که باید آن را داخل کادر خالی نمایش داده شده روی صفحه وارد کنید و روی گزینه مرحله بعد کلیک کنید.عکس
  • حالا صفحه جدیدی نمایش داده می‌شود که می‌بایست در کادر‌های خالی آن شماره پرونده، ردیف پرونده و رمز ۱۶ رقمی شخصی پرونده خود را وارد کنید، حالا گزینه روند کار پرونده را فعال کنید و پرونده خود را پیگیری کنید.عکس

دریافت شماره، ردیف و رمز پرونده

چنانچه برای پیگیری پرونده قضایی خود به ردیف، شماره و رمز پرونده خود نیاز داشتید می‌بایست به دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهرتان به صورت حضوری مراجعه کنید. در این دفتر شما احراز هویت خواهید شد و نیاز یه ارائه برخی مدارک مانند کارت ملی، شناسنامه و… خواهد بود. پس از احراز هویت تمام اطلاعات پرونده در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

برای دریافت مشاوره حقوقی وکیل پایه یک دادگستری می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پیگیری با شمار‌ه پرونده، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون پیگیری با شمار‌ه پرونده پاسخ دهند.


سوالات متداول

آیا می‌توان پرونده‌های قضایی را به صورت غیر حضوری پیگیری کرد‌‌‌‌ ؟

بله این کار از طریق سامانه خدمات الکترونیک قضایی امکانپذیر خواهد بود که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

چگونه می‌توان رمز پرونده را دریافت کرد‌‌‌‌ ؟

برای این کار می‌بایست به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمود که توضیحات کامل‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.


منبع: پیگیری با شماره پرونده