مشاوره حقوقی وکیل دات کام

مشاوره حقوقی وکیل دات کام برترین سامانه مشاوره حقوقی کشور در تمامی زمینه های حقوقی آماده خدمت رسانی به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین می باشد.

مشاوره حقوقی وکیل دات کام

مشاوره حقوقی وکیل دات کام برترین سامانه مشاوره حقوقی کشور در تمامی زمینه های حقوقی آماده خدمت رسانی به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین می باشد.

امتناع موجر از دریافت مال الاجاره | اقدامات لازم از طرف مستاجر

آیا امکان امتناع موجر از دریافت مال الاجاره وجود دارد؟ قرارداد اجاره یک قرارداد مرسوم میان افراد جامعه است. به واسطه این قرارداد مالک طی مدت زمان مشخصی ملک خود را در اختیار مستأجر می‌گذارد. و مستأجر تا زمانی که قرارداد پابرجاست می‌تواند از منافع ملک بهره ببرد. روابط موجر و مستأجر همواره با چالش‌هایی روبه‌رو است. یکی از مشکلاتی که ممکن است میان موجر و مستأجر ایجاد شود خودداری مالک از تحویل گرفتن مالی است که آن را اجاره داده است. در ادامه مقاله به مسئله امتناع موجر از دریافت مال‌الاجاره می‌پردازیم. برای آشنایی با نحوه نگارش اجاره نامه دستی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

منبع: امتناع موجر از دریافت مال الاجاره | اقدامات لازم از طرف مستاجر

امتناع موجر از دریافت مال الاجاره

در روابط موجر و مستأجر یکی از مشکلاتی که ممکن است به وجود بیاید امتناع مالک از تحویل‌گرفتن کلید ملک خودش است. وقتی زمان قرارداد اجاره تمام شود، قرارداد نیز خودبه خود به پایان می‌رسد. اگر بعد از پایان قرارداد کلید ملک در دست مستأجر باشد، گویی ملک همچنان در تصرف مستأجر است. در این شرایط گاهی ممکن است موجر به دلایلی از تحویل گرفتن کلید ملک امتناع کند. تصرف ملک پس از پایان قرارداد اجاره برای مستأجر مسئولیت‌هایی ایجاد می‌کند. بنابراین مستأجر برای جلوگیری از این مشکلات باید حتماً کلید ملک را به موجر برگرداند. در صورتی که پس از پایان قرارداد اجاره ملک همچنان در اختیار مستأجر باشد دو فرض ایجاد می‌شود.

فرض اول در امتناع موجر از دریافت مال الاجاره

در فرض اول مستأجر بعد از پایان قرارداد اجاره ملک را با اجازه و رضایت موجر در تصرف دارد. در این صورت مستأجر باید در ازای استفاده‌ای که از ملک می‌برد باید هزینه و اجرت‌المثل آن را بپردازد. این اجرت‌المثل ممکن است با اجاره‌بهای تعیین شده در قرارداد متفاوت باشد. زیرا قرارداد اجاره به پایان رسیده است. و معمولاً اجرت‌المثل بر اساس شرایط عرفی تعیین می‌شود. البته معمولاً مستأجر همان مبلغ اجاره‌بها را به عنوان اجرت‌المثل می‌پردازد. مستأجر در این شرایط این امتیاز را دارد که در صورتی که با وجود تصرف ملک از آن استفاده‌ای نکرده هزینه‌ای نپردازد.

فرض دوم در امتناع موجر از دریافت مال الاجاره

در فرض دوم مستأجر بعد از اتمام مدت قرارداد اجاره بدون اجازه مالک به تصرف ملک ادامه می‌دهد. در این حالت از نظر قانون مستأجر غاصب خواهد بود. غصب کننده مسئول تمامی عیب‌ها و نقص‌های ایجاد شده در ملک است. حتی اگر این نقص ناشی از عمل مستأجر و یا ناشی از تعدی و تفریط وی نباشد. بنابراین اگر ایراد وارد بر ملک عامل خارجی داشته باشد مسئولیت آن با غاصب است.

اقدامات مستأجر پس از پایان قرارداد اجاره

بهتراست مستأجر بعد از آن که قرارداد اجاره به پایان رسید اقدام به تعیین تکلیف قرارداد اجاره نماید. در صورتی که دو طرف تمایل به ادامه قرارداد باشند قرارداد اجاره تمدید می‌شود. اما ممکن است موجر قرارداد اجاره را تمدید نکند. و با این وجود کلید ملک را نیز تحویل نگیرد. در این صورت مستأجر در زمره یکی از دو فرض مذکور قرار می‌گیرد. قانون روابط موجر و مستأجر مشکل امتناع موجر از تحویل گرفتن کلید ملک را پیش‌بینی کرده است. ماده 13 این قانون اقدامات لازم مستأجر را در این شرایط به ‌تفصیل بیان می‌کند. مستأجر می‌تواند جهت تحویل دادن کلید قانوناً مراحل تأمین دلیل را انجام دهد.

ماده 13 قانون روابط موجر و مستأجر

قانون روابط موجر و مستأجر در ماده 13 اقدامات مستأجر را در شرایط امتناع موجر از تحویل کلید ملک را این‌گونه تعیین می‌نماید:

« هر‌گاه مستأجر به علت انقضاء مدت اجاره یا در مواردی که به تقاضای او حکم فسخ اجاره صادر شده مورد اجاره را تخلیه کند و موجر از‌ تحویل گرفتن آن امتناع کند مستأجر مکلف است به وسیله اظهارنامه از موجر یا نماینده قانونی او تقاضا کند که برای تحویل مورد اجاره حاضر شود. ‌در صورتی که موجر ظرف پنج روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه حاضر نگردد مستأجر باید به دادگاه محل وقوع ملک مراجعه و تخلیه کامل مورد اجاره را‌ تأمین دلیل نماید و کلید آن را به دفتر دادگاه تسلیم کند. ‌از این تاریخ رابطه استیجاری قطع می‌شود و دفتر دادگاه ظرف ۲۴ ساعت به موجر یا نماینده قانونی او اخطار می‌کند که برای تحویل گرفتن مورد اجاره‌ و دریافت کلید حاضر شود تا زمانی که مستأجر به ترتیب فوق عمل نکرده باشد تعهدات او به موجب مقررات این قانون و شرایط اجاره‌نامه برقرار است.»

تأمین دلیل در زمان امتناع موجر دریافت مال الاجاره

زمانی که افراد تشخیص بدهند در حال حاضر دلیلی جهت اثبات حقشان در دعوای آینده وجود دارد تقاضای تأمین دلیل می‌دهند. همچنین اگر این احتمال وجود داشته باشد که دلایل موجود تا شروع دادگاه از بین برود یا قابل استفاده نباشد تقاضای تأمین دلیل می‌دهند. فرض کنید افرادی وجود دارند که می‌توانند به نفع شما در دادگاه شهادت دهند. حال ممکن است تا زمان شروع دادگاه این شاهدان منصرف شوند و یا دیگر در دسترس نباشند. در چنین شرایطی با تأمین دلیل از بروز این مشکل جلوگیری می‌شود. درخواست تأمین دلیل در شورای حل اختلاف مطرح می‌شود. شورای حل اختلاف صالح آن شورایی است که دلایل مورد درخواست تأمین دلیل قرار می‌گیرند در حوزه آن وجود داشته باشند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

در صورت امتناع مالک از دریافت مال‌الاجاره مستأجر چه اقدامی انجام دهد ؟

مستأجر می‌تواند طبق ماده 13 قانون روابط موجر و مستأجر عمل کند و جهت تحویل دادن کلید قانوناً مراحل تأمین دلیل را انجام دهد.

اجرت‌المثل استفاده از ملک بعد از پایان قرارداد اجاره چگونه تعیین می‌شود ؟

از آنجایی که قرارداد اجاره به پایان رسیده است و معمولاً اجرت‌المثل بر اساس شرایط عرفی تعیین می‌شود. البته معمولاً مستأجر همان مبلغ اجاره‌بها را به عنوان اجرت‌المثل می‌پردازد.

در چه صورتی مستأجر به عنوان غاصب شناخته می‌شود ؟

در صورتی که مستأجر بعد از اتمام مدت قرارداد اجاره بدون اجازه مالک به تصرف ملک ادامه می‌دهد از نظر قانون مستأجر غاصب خواهد بود.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: امتناع موجر از دریافت مال الاجاره | اقدامات لازم از طرف مستاجر

ابطال ضمانت نامه بانکی | ضوابط ابطال و خاتمه – نحوه ابطال و تمدید

ابطال ضمانت نامه بانکی چگونه انجام می‌شود؟‌ یکی از خدمات مهم و کاربردی بانک‌‌‌‌ها برای مشتریانشان ضمانت نامه‌‌‌‌های بانکی است. بانک به عنوان یک پشتوانه مالی قوی و سرمایه دار بزرگ می‌تواند در صورت وجود شرایط لازم به درخواست مشتری ضمانت نامه بانکی صادر کند‌‌. بر این اساس هر گاه که مشتری نتواند تعهد مالی خود را انجام دهد بانک به عنوان ضامن به درخواست ذینفع پول را پرداخت می‌کند. در ادامه توضیحاتی را در خصوص خاتمه بخشیدن به ضمانت نامه بانکی و نحوه ابطال آن خدمتتان ارائه خواهیم نمود.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: ابطال ضمانت نامه بانکی | ضوابط ابطال و خاتمه – نحوه ابطال و تمدید

ابطال و خاتمه ضمانت نامه بانکی

با توجه به این که ضمانت نامه‌‌‌‌های بانکی دارای استحکام هستند برای بانک این امکان وجود ندارد که بعد از ضمانت کردن از انجام تعهد خود سرباز زند. اما بر اساس بخشنامه بانک مرکزی در موارد زیر امکان ابطال ضمانت نامه بانکی وجود دارد.

1. سررسید مدت اعتبار ضمانت نامه

بدیهی است در صورتی تاریخ پایان اعتبار ضمانت نامه برسد این ضمانت نامه باطل می‌شود. حتی اگر ذینفع درخواست وصول ضمانت نامه را نداده باشد. به طور مثال اگر اعتبار ضمانت نامه شش ماه باشد بعد از گذشت شش ماه این ضمانت نامه باطل می‌گردد و ذینفع نمی‌تواند از آن استفاده نماید.

البته بر اساس دستورالعمل نظارت بر ضمانت نامه‌‌‌‌های بانکی امکان تمدید آن‌‌‌ها وجود دارد.

2. درخواست مبنی بر ابطال ضمانت نامه بانکی

با توجه به این که شخص ذینفع حق استفاده از ضمانت نامه را دارد خود او هم می‌تواند این حق را از خودش سلب کند.

اما حق ابطال برای بانک صادر کننده ضمانت نیز وجود دارد. عمدتا این بانک‌‌‌‌ها هستند که درخواست ابطال ضمانت نامه را می‌دهند. در مواردی که برای بانک محرز گردد علیرغم اینکه ضمانت خواه صلاحیت و شرایط لازم برای دریافت ضمانت نامه را نداشته است برای او ضمانت نامه بانکی صادر شده است می‌تواند آن را ابطال نماید. به طور مثال ضمانت نامه بر خلاف شرایط و نرخ سود اعلامی‌بانک مرکزی بوده است.

همچنین در صورتی که مشتری مدارک و اسناد جعلی به بانک ارائه داده باشد این حق برای بانک ایجاد می‌شود تا علاوه بر ارائه درخواست ابطال ضمانت نامه بانکی در دادسرای ویژه جرایم اقتصادی نیز شکایت نماید.

3. ارائه سند یا اسنادی مبنی بر حصول شرایط خاص مندرج در ضمانت نامه بانکی

در صورتی که ضمانت نامه برای شرایط خاصی صادر شده باشد اگر آن شرط خاصی که در ضمانت نامه قید شده است اتفاق بیفتد ضمانت نامه خاتمه می‌گردد.

4. به صفر رسیدن وجه ضمانت نامه

در دو صورت وجه الضمان به صفر می‌رسد: اولا وقتی که تمام آن یک جا به ذینفع پرداخت شود دوما از طریق تقلیل وجه الضمان.

گاهی تمام وجه به یکباره به ذینفع پرداخت نمی‌شود بلکه در طی مراحلی این وجه تقلیل پیدا می‌کند تا جایی که به صفر می‌رسد. تقلیل وجه فقط از سوی ذینفع امکان دارد. شخص ذینفع می‌تواند در طی یک درخواست کتبی از بانک ضامن بخواهد تا مبلغی را از کل وجه الضمان کسر نماید. بانک موظف است نسبت به صدور اسناد مبنی بر تقلیل و ارسال آن‌‌‌ها جهت اطلاع ذینفع و مشتری اقدام نماید.

در صورتی که این تقلیل تا چند مرتبه ادامه پیدا کند و در نتیجه آن مبلغ ضمانت نامه به صفر برسد خود ضمانت نامه نیز ابطال می‌گردد.

نحوه ابطال ضمانت نامه بانکی

در صورت هر یک شرایط ذکر شده در بالا این امکان وجود دارد که ضمانت نامه باطل شود‌‌. بعد از ابطال بانک مراتب را به ذینفع و مشتری اعلام می‌دارد و وثایق و سپرده نقدی دریافتی از مشتری به وی بازگردانده می‌شود.

نحوه تمدید ضمانت نامه بانکی

مدت زمان هر ضمانت نامه حداکثر یک سال است. در صورتی که بیش از یک سال ضمانت نیاز باشد این امکان وجود دارد که بعد از پایان مدت اعتبار ضمانت نامه تمدید گردد. به این صورت که ضمانت نامه یک ساله صادر می‌شود و پس از آن شخص ذینفع درخواست کتبی خود را مبنی بر تمدید مهلت به بانک ارائه می‌دهد. هر ضمانت نامه حداکثر به مدت یکسال قابل تمدید است‌‌.

بانک موافقت کتبی ضمانت خواه و ذینفع را مبنی بر تمدید مهلت ضمانت نامه دریافت می‌کند به دنبال آن مدارک پرداخت کارمزد تمدید و در صورت تغییر وثائق مورد نظر بانک، تامین وثائق جدید نیز لازم می‌باشد. بانک می‌تواند با این درخواست تمدید موافقت یا مخالفت نماید.

مهلت تمدید ضمانت نامه بانکی تا پایان ساعت اداری تاریخ اعتبار ضمانت نامه است و بعد از آن درخواست تمدید دیگر پذیرفته نمی‌شود‌‌.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ابطال ضمانت نامه بانکی از خدمات مشاوره حقوقی تهران وکیل دات کام استفاده نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ابطال ضمانت نامه بانکی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون ابطال ضمانت نامه بانکی پاسخ دهند.

سوالات متداول

آیا امکان ابطال ضمانت نامه بانکی وجود دارد ؟

بله‌‌‌، اگر چه ضمانت نامه یک سند قطعی است و بانک باید به تعهد خود برای ضمانت مشتری عمل کند اما با حصول شرایطی امکان ابطال وجود دارد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

آیا امکان تمدید مدت ضمانتنامه وجود دارد ؟

بله ضمانت نامه می‌تواند به درخواست ذینفع تمدید گردد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

تا چه زمانی مهلت تمدید ضمانت نامه وجود دارد ؟

تا پایان وقت اداری تاریخ خاتمه اعتبار ضمانت نامه مهلت دارد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ابطال ضمانت نامه بانکی | ضوابط ابطال و خاتمه – نحوه ابطال و تمدید

حکم قانونی ترک منزل توسط مرد – مجازات ترک خانه از طرف شوهر

پس از برقراری عقد نکاح میان زن و مرد و شروع زندگی مشترک آن‌ها، مطابق قانون برای هر یک حقوق و مسئولیت‌هایی در مقابل یکدیگر ایجاد می‌شود. به عنوان مثال زن ملزم به سکونت گزیدن در منزل و اقامتگاه شوهر و مرد نیز در مقابل ملزم به پرداخت نفقه و همچنین ریاست و سرپرستی خانواده است. عدم انجام این وظایف توسط زوجین گاهی جرم شناخته شده و مجازات کیفری در پی دارد. در زندگی مشترک، مردان معمولا به عنوان حامی و تکیه‌گاه خانواده شناخته می‌شوند که این امر مسئولیت‌هایی برایشان به دنبال می‌آورد. در این بحث به پاسخ این سوال می‌پردازیم که حکم قانونی ترک منزل توسط مرد بدون دلیل قانع کننده و محکمه پسند چه می‌باشد؟

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: حکم قانونی ترک منزل توسط مرد – مجازات ترک خانه از طرف شوهر

ترک منزل توسط مرد

گاهی اوقات مردان از مسئولیت‌ها و وظایف خود در زندگی مشترک و در قبال خانواده شانه خالی می‌کنند و محل زندگی را بی‌هیچ دلیل موجه و قابل قبولی ترک می‌کنند. چنانچه این ترک منزل به مدت حداقل ۶ ماه متوالی و یا ۹ ماه به طور متناوب رخ دهد، به طوری که زندگی خانواده با عسر و حرج و مشقت همراه گردد، این رفتار مطابق قانون قابل مجازات است. حال به بررسی انواع ضمانت اجراها و مجازات‌های عدم انجام وظایف ناشی از ترک خانه می‌پردازیم.

حکم قانونی ترک منزل توسط مرد

ایجاد حق طلاق برای زن: در صورت ترک منزل توسط مرد زن در دو حال حق طلاق دارد:

۱- ترک منزل مذکور در شروط عقدنامه و سند ازدواج:

یکی از شروط دوازده‌گانه چاپ شده در سند ازدواج بند ۸ است که بیان می‌کند: چنانچه زوج بدون دلیل و عذر موجه زندگی مشترک را ترک کند، زوجه می‌تواند از دادگاه خانواده تقاضای طلاق کند. البته تشخیص دلیل و عذر و همچنین تشخیص ترک منزل به عهده دادگاه است و به نظر و رای محکمه بستگی دارد. پس مطابق این بند ضمانت اجرای ترک خانه توسط زوج، استحقاق یافتن زن برای درخواست طلاق است.

۲- ترک منزل مذکور در ماده ۱۱۳۰ ق.م و به عسر و حرج افتادن زوجه:

مطابق این ماده، ترک منزل توسط مرد به مدت حداقل ۶ ماه متوالی و یا ۹ ماه به طور متناوب و به سختی و عسر و حرج افتادن زوجه به طوری که ادامه زوجیت و زندگی وی را با مشکل و مشقت همراه کند، حق طلاق را برای زوجه فراهم می‌آورد. بنابر این ماده اگر مرد بدون دلیل خانه را ترک کند، پس از ۶ ماه متوالی و یا تکرار متناوب ترک منزل به مدت ۹ ماه، زوجه می‌تواند با مراجعه به حاکم شرع، درخواست طلاق کند و اگر عسر و حرج و سختی زندگی زوجه به اثبات برسد، دادگاه زوج را مجبور به طلاق می‌کند و در صورتی که محل زندگی مرد مشخص و امکان اجبار میسر نباشد، زوجه یکطرفه و با اجازه حاکم شرع طلاق داده می‌شود.

حبس تعزیری مجازات ترک منزل و عدم پرداخت نفقه

حبس، توقیف اموال و ممنوع الخروج شدن ضمانت اجراهای عدم انجام تکالیف مرد است.

مطابق ماده ۵۳ قانون حمایت از خانواده هرگاه زوج استطاعت مالی و توان پرداخت نفقه را داشته باشد اما از تمکین و پرداخت آن خودداری نماید، در صورت شکایت زوجه و اثبات دلایل او به حبس تعزیری درجه ۶ محکوم می‌گردد. حبس تعزیری درجه ۶ شامل حبس بیش از ۶ ماه تا دو سال، پرداخت جزای نقدی و… است.

می‌دانیم که پرداخت نفقه به زن یکی از موارد تمکین برای مرد معرفی شده است. چنانچه مرد با استطاعت مالی، پس از ترک منزل، نفقه زوجه را نیز نپردازد علاوه بر موارد اشاره شده حبس تعزیری نیز برای وی تعیین می‌گردد. در صورت نامعلوم بودن اقامتگاه زوج، زن می‌تواند با مراجه به دادگاه و با داشتن حق توکیل ضمن عقد نکاح، نفقه و مهریه را مطالبه کند. در صورتی که زوج از قدرت و استطاعت مالی برای پرداخت مهریه برخوردار نبود وی به حکم دادگاه تا زمان پرداخت مهریه ممنوع الخروج می‌گردد و در صورتی که مرد توان مالی داشته باشد اموال او از طرف دادگاه توقیف شده و از محل آن مهریه زوجه پرداخت می‌گردد.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حکم قانونی ترک منزل توسط مرد، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون حکم قانونی ترک منزل توسط مرد پاسخ دهند.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: حکم قانونی ترک منزل توسط مرد – مجازات ترک خانه از طرف شوهر

استرداد دادخواست و مهلت آن | لایحه استرداد دادخواست توسط خواهان

امروزه دادگاه‌های زیادی در سراسر کشور فعالیت می‌کنند. این دادگاه‌ها مطابق قانون موظف به اجرای قوانین و دفاع از حقوق افراد می‌باشند. معمولا هر فردی که احساس کند حقوقش تضییع گردیده، سعی می‌کند با رجوع به دادگاه حق خود را مطالبه کند. برای رسیدگی به دعاوی مختلف در دادگاه و دفاع از حقوق خود، اشخاص می‌بایست دادخواست تنظیم نمایند. اما در برخی موارد دادخواست توسط شخص ابطال و استرداد می‌شود. در ادامه قصد داریم در مورد استرداد دادخواست و مهلت تعیین شده برای آن توضیحات مفید و مختصری را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: استرداد دادخواست و مهلت آن | لایحه استرداد دادخواست توسط خواهان

دادخواست چیست‌ ؟

در ماده دوم قانون آیین دادرسی بیان شده است که هیچ دادگاهی بدون درخواست خواهان، وکیل او، اشخاص ذی نفع، قائم مقام و… دعوا نمی‌تواند به پرونده‌ای رسیدگی کند‌. در واقع هر فردی که خواهان رسیدگی به پرونده و دعوایی باشد می‌بایست این موضوع را از دادگاه صلاحیت دار درخواست کند.

حال برای اینکه بتوان دعوایی را در دادگاه طرح نمود می‌بایست قبل از هرکاری اقدام به تنظیم دادخواست نمود. دادخواست برگه مخصوصی می‌باشد که از قبل چاپ می‌شود. افراد با پر کردن برگه دادخواست و تحویل آن به دادگاه می‌توانند دعوای خود را طرح نمایند. اگر دادخواستی به دادگاه ارائه شود، آن دادگاه موظف به رسیدگی به موضوع پرونده خواهد بود.

استرداد دادخواست به چه معناست‌ ؟

‌‌استر‌داد دادخواست در مفهوم عامیانه به معنای پس گرفتن دادخواست و ابطال آن می‌باشد. گاهی ممکن است افرادی که به دادگاه دادخواستی را برای طرح دعوا ارائه نموده‌‌اند، قصد ادامه دعوا را نداشته باشند و بخواهند دادخواست خود را مسترد نمایند. در این صورت مطابق ماده ۱۰۷ قانون آیین دادرسی مدنی خواهان می‌تواند دادخواست ارائه شده از طرف خود را مسترد نماید. در صورتی که خواهان با رعایت برخی قوانین خواستار ‌‌استر‌داد دادخواست شود، دادگاه دادخواست را باطل خواهد کرد.

دادگاه در این مواقع قرار ابطال دادخواست صادر می‌کند و این قرار باعث زوال دعوا می‌شود. نکته حائز اهمیت این است که قانونگذار برای ‌‌استر‌داد دادخواست رضایت خوانده را به عنوان شرط تعیین نکرده است. یعنی اگر خوانده نیز به این امر رضایت نداشته باشد، خواهان می‌تواند دادخواست خود را ‌‌استر‌داد نماید.

مهلت تعیین شده برای استرداد دادخواست

قانونگذار برای ‌‌استر‌داد و پس گرفتن دادخواست مهلت مشخصی را تعیین نموده است. به بیان ساده‌تر اگر افراد در این مدت زمان مشخص شده اقدام به ‌‌استر‌داد دادخواست نکنند، دیگر امکان باطل نمودن دادخواست وجود نداشته و برخی آثار حقوقی دیگر پدید می‌آیند. حال سوال اینجاست که مهلت تعیین شده برای ‌‌استر‌داد دادخواست چقدر است؟ در پاسخ به این سوال می‌بایست بگوییم مهلت ‌‌استر‌داد دادخواست تا اولین جلسه دادرسی می‌باشد. یعنی افراد می‌توانند تا اولین جلسه دادرسی به دادگاه رجوع نموده و دادخواست خود را مسترد نمایند

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص استرداد دادخواست، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون استرداد دادخواست پاسخ دهند.

سوالات متداول

دادخواست باید توسط چه کسی تنظیم شود‌ ؟

دادخواست می‌بایست توسط خواهان، وکیل او، ذی نفع دعوا و… تنظیم گردد.

آیا برای ‌‌استر‌داد دادخواست نیاز به جلب رضایت خوانده می‌باشد‌ ؟

خیر، مطابق قانون جلب رضایت خوانده از شروط ‌‌استر‌داد دادخواست نیست.

مهلت پس گرفتن دادخواست چقدر است‌ ؟

مهلت پس گرفتن دادخواست تا اولین جلسه دادرسی می‌باشد.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: استرداد دادخواست و مهلت آن | لایحه استرداد دادخواست توسط خواهان

عدم استماع دعوی | قرار و آثار حقوقی عدم استماع دعوی

قرار‌ها بخش بسیار زیادی از آرای صادره توسط محاکم قضایی را تشکیل می‌دهند و می‌توانند تعیین کننده نتیجه دعاوی مختلف باشند. وقتی قاضی یک قرار صادر می‌کند در واقع نظر و رای خود را در خصوص پرونده مورد نظر اعلام کرده است. برخی از قرار‌ها قابل اعتراض می‌باشند و به برخی دیگر نیز نمی‌توان اعتراض نمود. قرار‌ها انواع و اقسام مختلفی دارند و هرکدام با توجه به نوع پرونده و موضوع آن صادر می‌شوند. یکی از انواع قرار‌هایی که امروزه در دادگاه‌ها صادر می‌شود قرار عدم استماع دعوا می‌باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم در خصوص قرار عدم استماع دعوی توضیحات مفید و مختصری را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: عدم استماع دعوی | قرار و آثار حقوقی عدم استماع دعوی

قرار عدم استماع دعوی چیست‌ ؟

قرار عدم استماع دعوا یکی از انواع قرار‌هایی است که در خصوص پرونده‌های مختلف در مراکز قضایی صادر می‌گردد. این قرار در مواقعی صادر می‌گردد که قاضی به طور قانونی، رسیدگی به اصل و ماهیت دعوا را مجاز نداند یا این کار را بیهوده تلقی کند. در قانون مواردی پیش بینی شده‌اند که در صورت وجود آن‌ها رسیدگی به اصل دعوا مجاز نیست یا بیهوده خواهد بود.

برای مثال فردی ادعا می‌کند که از شخص دیگری پول و طلبی دارد و برای دریافت طلب خود علیه او در دادگاه طرح دعوا می‌نماید. حال اگر در دادگاه ثابت شود که خواهان پولی را که به خوانده قرض داده است از طریق فروش مواد مخدر به دست آورده است، قاضی قرار عدم استماع دعوا صادر می‌کند. این به این دلیل است که افراد نمی‌توانند در خصوص پولی که از راه‌های نامشروع به دست آورده‌اند در دادگاه علیه دیگری طرح دعوا نمایند و در اینجا قرار عدم استماع دعوا صادر می‌شود. این قرار آثار حقوقی مختلفی را برای پرونده به دنبال خواهد داشت.

نکته: قرار عدم استماع دعوا قابل تجدید نظر خواهی می‌باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله سقوط دعوا را مطالعه فرمایید.

آثار حقوقی قرار عدم استماع دعوی

قرار عدم استماع دعوا یکی از قرار‌هایی است که در مواقعی که رسیدگی به دعوایی مجاز نیست یا بیهوده است صادر می‌گردد. این قرار می‌تواند آثار حقوقی بسیار زیادی برای پرونده داشته باشد. در زیر برخی از آثار حقوقی این نوع قرار را ذکر کرده‌‌ایم:

  • این قرار هیچگونه آسیبی به حق و حقوق افراد وارد نخواهد کرد.
  • در صورتی که این قرار صادر شود هزینه دادرسی پرداخت شده توسط طرفین دعوا قابل بازگشت نخواهد بود.
  • قرار عدم استماع دعوا دارای اعتبار امر مختومه نخواهد بود.

اقامه مجدد دعوا پس از صدور قرار عدم استماع دعوی

یکی از سوالاتی که اغلب در ذهن افراد مطرح می‌شود این است که، آیا پس از صدور قرار عدم استماع دعوا می‌توان دعوا را مجدد اقامه نمود‌ ؟ که پاسخ این سوال بسیار ساده می‌باشد. قرار عدم استماع دعوا مطابق قانون دارای اعتبار امر مختومه نبوده و پس از صدور نمی‌توان موضوع پرونده را مختومه اعلام نمود. همچنین این قرار باعث از بین رفتن حقوق طرفین دعوا نیز نمی‌شود. از این رو خوانده دعوا می‌تواند هر زمان که بخواهد دوباره دعوا را در دادگاه طرح نماید و خواهان رسیدگی به آن شود.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص عدم استماع دعوی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون عدم استماع دعوی پاسخ دهند.


سوالات متداول

اگر فردی برای مطالبه پولی که از راه نامشروع به دست آمده علیه کسی طرح دعوا نماید چه قراری صادر می‌شود‌ ؟

در این صورت قرار عدم استماع دعوا صادر می‌شود.

آیا می‌توان نسبت به قرار عدم استماع دعوا درخواست تجدید نظر نمود‌ ؟

بله این نوع قرار از جمله مواردی است، که قابل تجدید نظر خواهی می‌باشد.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: عدم استماع دعوی | قرار و آثار حقوقی عدم استماع دعوی